Étalons
melody

Zangersheide

De Oostenrijkse ruiter Gerfried Puck heeft afgelopen weekend opnieuw voor enkele sterke prestaties gezorgd met zijn 11-jarige merrie Equitron Melody Vd Smidshoeve, een dochter van onze voshengst Epleaser Z en Thunder van de Zuuthoeve die gefokt werd door Hugo Stevens. Het duo kwam tweemaal aan de start in de Hongaarse hoofdstad Budapest en wist er ook tweemaal naar een topklassering te springen.

Zo wisten ze op donderdag tijdens de openingsdag al meteen een podiumplaats te verzekeren tijdens de 1.45m hoofdrubriek. In een rubriek tegen de klok hielden ze alle balken netjes in de lepels en met een finishtijd van 71.16 seconden verzekerden ze zich van de 3de plaats in het klassement.

Maar het beste hielden Puck en Equitron Melody Vd Smidshoeve voor zaterdag, waar ze de winnaars werden van de 1.55m hoge GP Qualifier. Na een foutloze basisomloop waren ze een van de 7 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin wisten ze opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen en met een finishtijd van 43.61 seconden hadden ze ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie.

Tijdens de 1.45m hoofdrubriek op donderdag zagen we bovendien nog een tweede nakomeling van Epleaser Z in de top 10 van het klassement. De 6de plaats ging hier namelijk naar de Sloveense amazone Dominika Gaalova met de 12-jarige ruin Leonardo van ’t Heike (Epleaser Z x Grandeur – F: Karel Boonen). Ook zij wisten hier voor een foutloze ronde te zorgen.