nieuws-brejpsqm

© Longines Global Champions Tour

In de Longines Global Champions Tour was men afgelopen weekend toe aan de 5de manche van het seizoen en daarvoor trok men naar Ramatuelle in het zonnige St. Tropez. Het werd er opnieuw een topweekend voor de Franse ruiter Simon Delestre met zijn 10-jarige ruin Dexter Fontenis Z, de zoon van Diarado en Voltaire die in Frankrijk gefokt werd door Jérôme Hennau en met wie Delestre eerder dit seizoen al wist te schitteren in Doha.

nieuws-szxk8blz

Delestre en Dexter Fontenis Z wisten zich een eerste keer in de kijker te springen op vrijdag tijdens de eerste ronde van de Global Champions League, waarin er gesprongen werd voor zowel een teamklassement als voor een individueel klassement. In een rubriek tegen de klok finishten ze in 62.54 seconden en daarmee wisten ze de overwinning in het individuele klassement op te eisen met ruim een volle seconde voorsprong op de concurrentie.

nieuws-rllz0k0n

Maar ook tijdens de LGCT Grand Prix op zaterdagavond was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor het succesvolle duo. Na een foutloze basisomloop waren ze namelijk een van de 6 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Als 2de combinatie aan de start wisten ze opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen en dit leverde hen net als tijdens de LGCT Grand Prix van Doha een 3de plaats op in het klassement.

Simon Delestre: “Dexter is uitstekend aan het jaar begonnen! We werden al tweede en derde in Doha en nu opnieuw derde, dus dit lijkt veelbelovend voor de rest van het seizoen. Ik kan alleen maar blij zijn met dit resultaat."

nieuws-jk9agxhk

Tijdens de eerste ronde van de Global Champions League op vrijdag zagen we naast de overwinning van Delestre en Dexter Fontenis Z nog een tweede Zangersheide-paard in de top 3 van het klassement. De 3de plaats ging hier namelijk naar Delestre’s landgenoot Kevin Staut met de 10-jarige merrie Beau de Laubry Z (Bisquet Blou van de Mispelaere x Nabab de Rêve – F: Haras De Laubry). Ook zij wisten voor een foutloze ronde te zorgen, maar deden er in 64.47 seconden bijna 2 volle seconden langer over dan Delestre en Dexter Fontenis Z.

Tijdens de 1.45m hoge openingsrubriek op donderdag was er dan weer een podiumplaats weggelegd voor de Belgische ruiter Jérôme Guery met de 10-jarige hengst Quality Star Z (Quality Time TN x Cash – F: Niels de Bruijn). Zowel tijdens de 1ste als tijdens de 2de fasen wisten zij alle balken in de lepels te houden en deze prestatie leverde hen een 3de plaats op in het klassement. Voor de Britse amazone Lily Atwood met haar 13-jarige hengst Cor-Leon Vd Vlierbeek Z (Calvaro Z x Omar – F: De Vlierbeek NV) was er hier nog een 6de plaats weggelegd.

Naast de 5de manche van de Longines Global Champions Tour stond er afgelopen weekend in St. Tropez ook nog een CSI2* competitie op het programma. Daarin wist de Franse amazone Capucine Prudhomme zich nog te klasseren met de 10-jarige merrie Cayenne BF Z (Capalino x Heartbreaker – F: Gerry Brouwers). Tijdens de 1.40m rubriek op donderdag bleven ze tweemaal foutloos wat goed was voor de 3de plaats in het klassement.