The Zangersheide International
Jivaro Imperio Egipcio

PEGASUS PHOTO CREATIONS

In het Sentower Park van Opglabbeek is vanmiddag om klokslag 14.00u ‘The Zangersheide International’ officieel van start gegaan. 5 dagen lang zullen menig paardenliefhebber hun hart kunnen ophalen voor een unieke combinatie van topsport en fokkerij.

Tijdens deze openingsdag stonden er 3 internationale springrubrieken op het programma met als hoogtepunt de 1.40m hoge openingsrubriek van de CSI4* competitie. Dat werd meteen een goed gevulde rubriek, want maar liefst 91 combinaties verschenen er aan de start tijdens deze rubriek die tevens gold als kwalificatie voor de Sires Of The World van vrijdagavond. De overwinning ging uiteindelijk naar de Braziliaanse ruiter Francisco José Mesquita Musa met de 14-jarige ruin Jivaro Imperio Egipcio (Echo van ’t Spieveld x Darco). Het duo nam reeds vroeg in de proef de leiding met een foutloze 2de fase in 29.63 seconden en gaf deze niet meer uit handen.

De Belgische amazone Charlotte Philippe volgde op de 2de plaats met haar 11-jarige merrie Godiva S (Andiamo Z x Darco). Ook zij hield het tweemaal foutloos en wist daarbij een tijd neer te zetten van 30.00 seconden.  De Nederlandse ruiter Pim Mulder was de 3de die hier een podiumplaats wist behalen. Hij loodste de 10-jarige merrie Ibylle (Q Breitling LS x For Pleasure) naar de finish in 30.88 seconden.

Belgische overmacht

Eerder op de middag vonden er ook al 2 rubrieken van de CSI1* competitie plaats en deze werden beiden gewonnen door een Belgische deelnemer. Zo werd de 1.25m rubriek gewonnen door Felicien Collin met de 9-jarige merrie Illy Girl de Libramont (Coeur de Cachas D.S. x Sunny Boy). In een rubriek tegen de klok snelde Colling naar de finish in 54.57 seconden wat hem ruim een halve seconde voorsprong gaf op de concurrentie.

De 2de plaats ging hier naar de Franse ruiter Pierre Coiteux Fontaine en dit met de 13-jarige merrie Argentina de Feyele (Joyau de Bloye x J’T’Adore). Ook hij zorgde voor een feilloze ronde en dit in een tijd van 55.12 seconden. Plaats 3 ging ook hier naar Nederland dankzij Loewie Joppen en de 10-jarige merrie Candy Holiday (Cardento VDL x Animo). Zij finishten in 55.71 seconden.

Tijdens de 1.15m hoge openingsrubriek was het vanmiddag Jan Vermeiren die het sterkst voor de dag kwam. Zo werd hij de winnaar met de 7-jarige Zangersheide-merrie Cafeinemaes Z (Corico Z x Chin Chin – F: Cm Invest). Hij finishte in de 2de fase in een overtuigende tijd van 26.72 seconden. Maar Vermeiren wist hier ook de 2de plaats voor zijn rekening te nemen en dit met de eveneens 7-jarige merrie Que Sera T (Marius Claudius x Elvis Ter Putte). Ook met Que Sera T wist hij voor een dubbele foutloze ronde te zorgen en daarbij stopte hij de klok in 29.51 seconden. De Duitse ruiter Michael Jung tenslotte vervolledigde het podium op de 3de plaats. In het zadel van de 7-jarige Zangersheide-merrie Double Luck (Dominator 2000 Z x Canturo – F: Pieter Schuermans) kruiste hij de meet in 30.82 seconden.