Milton Z springt naar zilver in de World Cup Grand Prix van El Jadida

Stamboek
394496506_18201611353280913_4870408813035993561_n (1)

© Morocco Royal Tour

Na de concoursen in Tetouan en Rabat werd de 3 weken durende Morocco Royal Tour afgelopen weekend afgesloten met een viersterrenconcours in El Jadida. Het werd er opnieuw een topweekend voor de Belgische ruiter Cyril Cools en zijn 12-jarige schimmelhengst Milton Z, de zoon van Mylord Carthago en Sandro Boy die in Nederland gefokt werd door Freek Hoogenboom en met wie Cools de voorbije weken al enkele sterke prestaties wist neer te zetten. Denk maar aan zijn 2de plaats tijdens de World Cup Grand Prix van Tetouan en zijn 2 foutloze rondes tijdens de CSIO4* Nations Cup van Rabat.

En ook dit weekend toonden Cools en Milton Z dus opnieuw hun uitstekende vorm met twee topklasseringen. Zo verzekerden ze zich op zaterdag van een podiumplaats tijdens de 1.50m hoge Longines Rankingproef. Na een foutloze eerste ronde wisten ze het ook tijdens de tweede en beslissende ronde foutloos te houden en deze prestatie leverde hen een mooie 3de plaats op in het klassement.

Maar het hoogtepunt van het weekend kwam er gisterenavond tijdens de 1.55m hoge World Cup Grand Prix. Cools en Milton Z bleven er foutloos in de basisomloop en behoorden zo tot de 11 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Ze wisten daarin opnieuw een vlekkeloze prestatie neer te zetten deze prestatie leverde hen net als in Tetouan een 2de plaats op in het klassement.

394606146_18201788653280913_3755659416101563382_n

Naast zijn goede prestaties met Milton Z wist Cools zich in El Jadida ook opnieuw in de kijker te springen met de 14-jarige schimmelmerrie Seahorse Z, een dochter van Scendix en Chellano Z die gefokt werd door NV Chatho. Zo begonnen zij op donderdag meteen uitstekend aan hun concours met een overwinning tijdens de 1.40m hoge openingsrubriek. Zowel tijdens de 1ste als tijdens de 2de fase wisten zij alle balken in de lepels te houden en met een finishtijd van 30.18 seconden schreven ze opnieuw een overwinning bij op hun palmares. Op zaterdag bevestigden Cools en Seahorse Z nog maar eens die goede vorm door naar een 2de plaats te springen tijdens de 1.45m hoge speedclass.

Wie eveneens voor een blauw/gele overwinning wist te zorgen in El Jadida was de Franse ruiter Nicolas Deseuzes met de 10-jarige hengst Eldorado Sunheup Z, een zoon van Eldorado van de Zeshoek TN en Quartz du Chanu die in Frankrijk gefokt werd door Carine Groualle en met wie hij op vrijdag al een 9de plaats wist veilig te stellen tijdens de 1.40m rubriek. Deseuzes en Eldorado Sunheup Z werden op zaterdag de winnaars van de 1.50m hoge Longines Rankingproef waar ze met een foutloze tweede ronde in 35.94 seconden net geen halve seconde voorsprong hadden op de concurrentie.

Maar ook de 2de plaats tijdens deze 1.50m rubriek kleurde blauw en geel en daarvoor zorgde de Belgische amazone Charlotte Philippe met haar 13-jarige merrie Cacharel de Amoranda Z, een dochter van Corlensky G en Lord Z die gefokt werd door Luiz Felipe Neto de Azevedo. Philippe en Cacharel de Amoranda Z wisten tijdens die tweede en beslissende ronde te klok te stoppen in 36.40 seconden. Een dag eerder hadden Philippe en Cacharel de Amoranda Z bovendien ook al een 3de plaats weten te behalen tijdens de 1.40m rubriek.

394549039_18201622954280913_8968255000837286513_n (1)

Verder kwam Philippe ook weer sterk voor de dag met haar 9-jarige schimmelruin Electro Vd Kromsteeg Z, een zoon van Emerald van ’t Ruytershof en Der Senaat 111 uit de fokkerij van Ann Van Putte. Na een 10de plaats tijdens de 1.50m rubriek op donderdag wisten zij gisteren tijdens de Word Cup Grand Prix naar een 6de plaats in het klassement te springen.

Tenslotte was er tijdens de 1.40m rubriek op donderdag nog een 2de plaats voor de Franse ruiter Simon Delestre met de 8-jarige hengst Crack D’Aiguilly Z (Comme Il Faut x Nabab de Rêve – F: Olivier Perreau) en tijdens de 1.45m rubriek op zaterdag nog een 3de plaats voor de Liechtensteinse amazone Jennifer Hochstadter met de 12-jarige hengst Tinka’s Hero Z (Tinka’s Boy x Caretino – F: Vincent Jourdan & Luc Henry).