/
Stamboek
1603-JB1_4130

© Sportfot

In de Longines Global Champions Tour was men afgelopen weekend toe aan de 14de manche van het seizoen en daarvoor trok men naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Tijdens de rubrieken van de CSI5* competitie wist de Amerikaanse amazone Paris Sellon voor enkele sterke prestaties te zorgen met haar 10-jarige merrie Attoucha, een dochter van onze voshengst Aganix du Seigneur Z en Diamant de Semilly die bij fokkers Gerry Marron en Luc Henry geboren werd als Attoucha Hero Z. Sellon en Attoucha Hero Z lieten een eerste keer van zich horen op zaterdag toen ze een 6de plaats wisten te behalen tijdens de 1.45m rubriek, maar hielden het beste resultaat voor tijdens de 1.45m rubriek op zondagmiddag. In een rubriek tegen de klok wisten ze na een foutloze ronde de finish te halen in 62.05 seconden en deze prestatie leverde hen een mooie 2de plaats op in het klassement.

De 4de plaats tijdens deze 1.45m rubriek op zondag was dan weer weggelegd voor de Duitse ruiter Christian Ahlmann met onze 9-jarige voshengst Otterongo Alpha Z, de zoon van Darco en Hedjaz uit de fokkerij van Jozef Poets. Ook Ahlmann en Otterongo Alpha Z wisten hier een vlekkeloze prestatie af te leveren, maar zij kruisten de meet in 64.13 seconden.

Het hoogtepunt van het weekend in Rome was natuurlijk de LGCT Grand Prix op zaterdag namiddag en daarin wist de Franse ruiter Kevin Staut naar een top 10-klassering te springen met de 10-jarige merrie Beau de Laubry Z (Bisquet Balou van de Mispelaere x Nabab de Rêve – F: Haras De Laubry). Staut en Beau de Laubry Z waren een van de 11 combinaties die foutloos bleven in de basisomloop en zich zo wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin wisten ze in 42.15 seconden ook een mooie tijd neer te zetten, maar door een foutje onderweg moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met de 7de plaats in het klassement.

De kwalificatie voor deze LGCT Grand Prix vond reeds plaats op vrijdag tijdens de openingsdag en daarin was er opnieuw een topklassering voor de Ierse ruiter Richard Howley met de 12-jarige ruin Consulent de Prelet Z, een zoon van Consulent Z en Fuego du Prelet die in Slowakijke gefokt werd door Svo Trans Feka en met wie Howley vorige maand nog een rubriek won in Dublin. Howley en Consulent de Prelet Z finishten in deze tweede ronde van de Global Champions League in 60.59 seconden en deze prestatie leverde hen een 2de plaats op in het individuele klassement.

Verder was er in deze rubriek nog een 5de plaats voor Nederlandse ruiter Maikel van der Vleuten met zijn 13-jarige top ruin Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines – F: Pascal Habet) en volgde de Amerikaanse amazone Laura Kraut op de 6de plaats met de 9-jarige merrie Bisquetta (Ex Bisquetta Squalls Estate Z – Bisquet Balou van de Mispelaere x Takashi van Berkenbroeck – F: Claire McCarthy-Winters).

Tenslotte werd het ook een geslaagd weekend voor de Braziliaanse ruiter Luiz Felipe Cortizo Goncalves de Azevedo met de eveneens 9-jarige schimmelmerrie Sierra Du Piedroux Z (Scendix x Contefino – F: Claude Noirot). Zij behaalden tijdens de 1.45m rubriek op zaterdag een 8ste plaats en een dag later verzekerden zij zich van de 10de plaats tijdens de 1.50m rubriek.