Succesvol weekend voor Christian Ahlmann en Mandato van de Neerheide

Stamboek
Mandato van de Neerheide - Christian Ahlmann - ©LGCT

© Longines Global Champions Tour

Met het CSI Casas Novas in La Coruña was men afgelopen weekend reeds toe aan de 7de manche van het Europese Wereldbekerseizoen. Een van de ruiters die in er aan de start kwamen was Christian Ahlmann, die in zijn carrière reeds 14 overwinningen in een Longines FEI World Cup wist te behalen en zo de absolute recordhouder is. Ahlmann rekende in La Coruña op de 11-jarige vos ruin Mandato van de Neerheide (Emerald van ’t Ruytershof) en zowel tijdens de Longines Grand Prix als tijdens de FEI World Cup wisten zij zich in de kijker te springen.

De Longines Grand Prix op zaterdagavond was het eerste hoogtepunt van het weekend en daarin wisten Ahlmann en Mandato van de Neerheide zich meteen te verzekeren van een plaatsje op het GP-podium. Na een foutloze basisomloop behoorden ze namelijk tot de 15 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin hielden ze het opnieuw foutloos en met een finishtijd van 38.61 seconden sprongen ze naar de 3de plaats in het klassement. Maar ook tijdens de FEI World Cup van gisterenavond liet het duo van zich horen. In een barrage waarvoor zich 14 combinaties wisten te kwalificeren kregen zij af te rekenen met 4 strafpunten wat hen uiteindelijk een 9de plaats in het klassement opleverde.

Wie zich eveneens wist te kwalificeren voor de barrage was de Spaanse ruiter Mariano Martinez Bastida en de 14-jarige ruin Belano vd Wijnhoeve Z, een zoon van Berlin en Darco die in België gefokt werd door D. De Cuyper en wie Martinez Bastida een week eerder nog 3de werd tijdens de FEI World Cup van Madrid. Martinez Bastida en Belano vd Wijnhoeve Z wisten in 42.80 seconden ook een snelle tijd neer te zetten, maar een foutje onderweg hield hen uiteindelijk van een nieuwe podiumplaats en zorgde ervoor dat ze genoegen moesten nemen met de 7de plaats. Voor zijn landgenoot Santiago Nuñez Riva was er tijdens deze World Cup nog een 10de plaats met de 11-jarige merrie Chakira Z (Crown Z x Quidam de Rêve – F: G.B.L. Nijhof). Ook zij liepen in de barrage tegen 4 strafpunten aan.

Tijdens de openingsdag op vrijdag was er opnieuw een podiumplaats weggelegd voor de Franse ruiter Julien Epaillard en de 12-jarige zwarte merrie Cancun Torel Z, een dochter van Cosinhus en Grannus die in Frankrijk gefokt werd door Francois Xavier Guyard en met wie Epaillard vorige week nog een 1.45m rubriek won in Madrid. Tijdens de 1.50m hoge speedclass hielden ze alle balken in de lepels en deze prestatie leverde hen een 2de plaats op in het klassement. Voor de Ierse ruiter Richard Howley en de 12-jarige ruin Consulent de Prelet Z (Consulent Z x Fuego du Prelet – F: Svo Trans Feka), de winnaars van de Wereldbekermanches in Oslo en Helsinki, was er hier dan weer een 5de plaats.