The Zangersheide International
Honey Lady - Camila Mazza de Benedicto - ©Sportfot (1)

© Sportfot

In de prachtige setting van het Sentower Park in Opglabbeek werd vanmiddag het starschot gegeven van de tweede editie van ‘The Zangerheide International’. Tot en met zondag zullen fokkerij en absolute topsport opnieuw hand in hand gaan, waarbij dit unieke evenement ook dit jaar een bruisend spektakel belooft te worden voor alle liefhebbers van de paardensport.

Terwijl de kandidaat-dekhengsten pas morgen een eerste keer dienen aan te treden ging de jumpingcompetitie reeds vandaag van start en stonden er meteen 3 internationale rubrieken op het programma. Het hoogtepunt daarbij was natuurlijk de 1.35m hoge openingsrubriek van de CSI4* competitie en daarin was het de Braziliaanse amazone Camila Mazza de Benedicto die na een spannende rubriek naar de overwinning sprong. Mazza de Benedicto verscheen als een van de laatste combinaties in de ring met de 10-jarige merrie Honey Lady (Balou du Rouet x Clinton) en met een foutloze 2de fase in 24.54 seconden werden Mazza de Benedicto en Honey Lady de eerste CSI4* winnaars van het weekend.

Honey Lady - Camila Mazza de Benedicto - ©Sportfot (2)

De andere podiumplaatsen tijdens deze CSI4* openingsrubriek bleven in Belgische handen met op de 2de plaats Felicien Collin en haar eveneens 10-jarige merrie Illy Girl de Libramont (Coeur de Cachas D.S.). Collin en Illy Girl de Libramont hadden even voordien de leiding genomen met een foutloze ronde in 25.10 seconden, maar kwamen uiteindelijk ruim een halve seconde tekort voor een Belgische overwinning. De Limburgse ruiter Jens Vandenberk was in deze rubriek goed voor de 3de plaats in het klassement. Hij rekende op de ook al 10-jarige hengst Diamant Van ’t Coseveld Z (Diamant de Semilly x Corrado I) uit de fokkerij van Dorien Boden en Dries Schreurs en wist na een foutloze 2de fase de klok te stoppen in 26.05 seconden.

CSI1* competitie

Voordat vanavond de ruiters en amazones van de CSI4* competitie aan hun concours mochten beginnen vonden er vanmiddag ook al twee CSI1* rubrieken plaats en deze werden beiden gewonnen door een jonge Belgische amazone. Tijdens de 1.25m rubriek viel die eer te beurt aan Robin Vermeir, de dochter van Wilm Vermeir en zijn partner Karolien Bongaerts. Vermeir verscheen reeds als 6de combinatie in de ring met de 14-jarige hengst Copacabana of the Paddocks Z, een zoon van Coriano Z en Papillon Rouge uit de fokkerij van Vicernant NV, en wist met een foutloze ronde in 53.01 seconden direct een prestatie neer te zetten die niet meer verbeterd zou worden.

Copacabana of the Paddocks Z - Robin Vermeir - ©Sportfot

Het zilver in deze rubriek ging naar de Braziliaanse amazone Katty King, de partner van de Braziliaanse ruiter Carlos Mota Ribas. King rekende op de 13-jarige ruin Blues de B’Neville (Con Canto x Vondeen) en wist met een finishtijd van 53.79 seconden het dichtst bij Vermeir in de buurt te komen. De 3de plaats was opnieuw voor België met amazone Lio Lamers en de 17-jarige ruin Charming Edition (Namelus R x All Wins). Lamers finishte in 53.98 seconden en had daarmee dus ook een plaatsje op het podium te pakken.

Tijdens de 1.15m hoge openingsrubriek was het eerder op de middag amazone Estee Bomeré die voor een overwinning wist te zorgen. Bomeré zadelde voor deze eerste rubriek van het weekend de 9-jarige merrie Chiquita Van ’t Ameldonk Z, een dochter van de schimmelhengst Cicero Z en Diamant de Semilly die gefokt werd door haar vader Bart Bomeré. Als 7de combinatie aan de wisten Bomeré en Chiquita Van ’t Ameldonk Z het tweemaal foutloos te houden en met een finishtijd van 22.52 seconden in de 2de fase had ze ruim een halve seconde voorsprong op de concurrentie.

Chiquita Van ’t Ameldonk Z -  Estee Bomeré - ©Sportfot

Maar ook op de 2de plaats tijdens deze openingsrubriek kregen we een jonge Belgische amazone met de Limburgse Paulien Schepers. Die was vergezeld van de eveneens 9-jarige ruin Klever Boy Legita Hof Z, een zoon van Kannan en Caretano Z uit de fokkerij van de familie Guisson van het Legita Hof. Schepers en Klever Boy Legita Hof wisten het eveneens dubbel foutloos te houden en daarbij kruisten ze de eindmeet in 23.05 seconden. De Nederlandse amazone Dylara Peters zorgde voor een integraal vrouwelijk podium door de 3de plaats voor haar rekening te nemen. Zij loodste de 14-jarige hengst Cantore (Corlensky x Acrobat) foutloos naar de meet in 23.42 seconden.