Dexter Fontenis Z schittert opnieuw in Doha!

Hengsten
Dexter Fontenis Z

LONGINES GLOBAL CHAMPIONS TOUR

Wat een topprestatie opnieuw voor de Franse ruiter Simon Delestre en zijn 10-jarige ruin Dexter Fontenis Z, de zoon van Diarado en Voltaire die in Frankrijk gefokt werd door Jérôme Hennau. Een week na hun 2de plaats tijdens de CSI5* GP van de Commercial Bank CHI Al Shaqab sprong het succesvolle duo zich afgelopen weekend namelijk opnieuw in de picture en dit tijdens Longines Global Champions Tour Grand Prix van Doha!

Al Shaqab in Doha is al enkele jaren het decor voor de start van het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour en die traditie werd dus ook dit jaar verdergezet. Het hoogtepunt van het weekend was natuurlijk de LGCT Grand Prix op zaterdagavond en daarin was er dus opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Simon Delestre en Dexter Fontenis Z. Delestre en zijn zwarte ruin hadden zich op vrijdag tijdens de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League weten te kwalificeren voor deze Grand Prix met een 3de plaats in het individuele klassement. Ze hadden met die prestatie trouwens ook een belangrijk aandeel in de 2de plaats voor de St. Tropez Pirates tijdens de teamcompetitie.

Tijdens de LGCT Grand Prix trokken Delestre en Dexter Fontenis Z hun goede vorm door en na een foutloze basisomloop waren ze een van de 12 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Als voorlaatste combinatie wisten ze opnieuw voor een vlekkeloze prestatie te zorgen en een finishtijd van 34.46 seconden leverde hen ook ditmaal een 3de plaats op in het klassement.

Verder zorgden ook Christian Ahlmann en onze 12-jarige hengst Solid Gold Z (Stakkato Gold x Calvin – F: Gestüt Sprehe GmbH) opnieuw voor twee sterke prestaties in Doha. Ahlmann wist met onze zwarte parel op vrijdag in beide rondes van de Global Champions League foutloos te blijven en tot tweemaal toe resulteerde dit in een 10de plaats in het individuele klassement.

Een andere combinatie zich ook deze week opnieuw in de kijker wist te springen was de Nederlandse ruiter Maikel van der Vleuten met zijn 13-jarige ruin Beauville Z N.O.P. (Bustique x Jumpy des Fontaines – F: Pascal Habets). Van der Vleuten rekende op zijn Olympiadepaard voor de eerste ronde van de Global Champions League en daarin sprongen ze dan weer naar een 5de plaats in het klassement.

Tijdens de openingsdag op donderdag wist zijn landgenote Suus Kuyten zich dan weer te klasseren met de 15-jarige hengst Alfa Jordan Z (Air Jordan Z x Lancelot – F: Stal Stenfert), die tevens goedgekeurd is voor Studbook Zangersheide. Tijdens de 1.45m rubriek wisten Kuyten en Alfa Jordan Z het zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos te houden met een 6de plaats als resultaat.

Naast de eerste manche van de Longines Global Champions Tour vond er afgelopen weekend in Doha ook nog een driesterrencompetitie plaats en tijdens de CSI3* GP was er een top 10-klassering voor de Franse amazone Cyrine Cherif met de 10-jarige merrie I’am Moerhoeve’s Princess Z (I’am Moerhoeve’s Star x Crown Z – F: De Moerhoeve BVBA). Zij kregen dan wel af te rekenen met een fout in de basisomloop, maar door een snelle finishtijd verzekerden ze zich toch nog van de 6de plaats in het klassement.