/
Stamboek
Dominator 2000 Z

STUPPIA FOTOGRAFIE

Christian Ahlmann en onze zwarte parel Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly x Cassini I) hebben afgelopen weekend meteen van zich laten horen tijdens hun eerste concours van het nieuwe jaar! Ahlmann trok zoals vele topruiters naar de St. Jakobshalle van Basel in Zwitserland en wist daar met het fokproduct van Tony Foriers voor een topprestatie te zorgen tijdens de Longines Grand Prix op vrijdagavond. Ahlmann en Dominator 2000 Z waren opnieuw in goede vorm en behoorden na een foutloze basisronde tot de veertien combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. Daarin werd er hard gestreden voor de overwinning en ook Ahlmann en Dominator 2000 Z trokken opnieuw alle registers open. Waar de meeste combinaties hun barrage begonnen met 8 galoppassen in de eerste lijn koos Ahlmann voor 7 galoppassen. Vervolgens hield hij het tempo hoog en de bochten kort en een finishtijd van 32.27 seconden leverde hem uiteindelijk een derde plaats op in het klassement.

Naast Dominator 2000 Z bracht Ahlmann ook de 9-jarige voshengst Otterongo Alpha Z (Darco x Hedjaz – F: Jozef Poets) aan de start in Basel en ook met hem wist hij zich te klasseren. Tijdens de 1.45m rubriek eerder op vrijdag wisten zij het zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos te houden en met een finishtijd van 28.83 seconden verzekerden zij zich van de negende plaats in het klassement.

In diezelfde rubriek was er een podiumplaats voor de Franse ruiter Simon Delestre met de 10-jarige ruin Dexter Fontenis Z (Diarado x Voltaire – F: S.C.R.I S.Ky Horses). Zij finishten in die 2de fase in 27.91 seconden waarmee ze een tweede plaats in het klassement sprongen.

Voor aanvang van deze rubriek stond er nog een tweede 1.45m rubriek op het programma en ook hier zagen we een Zangersheide-paard op het podium. De derde plaats ging namelijk naar de Franse ruiter Kevin Staut met de 10-jarige merrie Beau de Laubry Z (Bisquet Balou van de Mispelaere x Nabab de Rêve – F: Haras de Laubry). Zij wisten in deze speedclass netjes alle balken in de lepels te houden. Voor de Zwitserse ruiter Yannick Jorland en de eveneens 10-jarige hengst L’arc En Ciel Z (L’arc de Triomphe x San Remo – F: Virginie Livenais Earl Elevage Ly) was er dan weer een vijfde plaats weggelegd. Ook zij wisten hier voor een foutloze ronde te zorgen.

Tijdens de openingsdag op donderdag wist de Luxemburgse ruiter Victor Bettendorf zich opnieuw in de kijker te springen met de 11-jarige schimmelruin Simolo de la Roque Z (Spartacus TN x Casall – F: Alexindrine Hecart/Haras de la Roque), met wij hij ook vorig jaar al voor indruk wist te maken. Tijdens de 1.40m rubriek tegen de klok bleven zij foutloos en dit was goed voor de derde plaats in het klassement. Voor de Noorse amazone Cecilie Hatteland was er in deze rubriek nog een vijfde plaats met de 9-jarige merrie Tourelle Z (Toulon x Fedor – F: Luc Didden).