/
Stamboek
Christian Ahlmann en Otterongo Alpha Z (Darco x Hedjaz - F - Jozef Poets)

© Longines Global Champions Tour

Ruim 2 maanden na zijn ongelukkige val tijdens de Longines Global Champions Tour van Mexico City is Christian Ahlmann helemaal terug op het allerhoogte niveau! Ahlmann verscheen afgelopen weekend aan de start tijdens de Longines Global Champions Tour van Parijs en beleefde er een fantastisch weekend met 2 klinkende overwinningen!

Hoogtepunt van het weekend was natuurlijk zijn overwinning tijdens de LGCT Grand Prix op zaterdagavond. Die won hij met de 11-jarige vos ruin Mandato van de Neerheide (Emerald van ’t Ruytershof x Pommeau du Heup). In een barrage waarvoor zich 7 van de 36 combinaties wisten te kwalificeren wist hij de concurrentie te verschalken met een foutloze ronde in 38.09 seconden.

Maar ook tijdens de slotdag op zondag was Ahlmann opnieuw in bloedvorm en wist hij er een rubriek op zijn palmares te schrijven. Tijdens de 1.55m hoge Saint Laurent Eiffel Challenge werd hij namelijk de winnaar met onze 9-jarige voshengst Otterongo Alpha Z, een zoon van Darco en Hedjaz uit de fokkerij van Jozef Poets. Ahlmann en Otterongo Alpha Z waren een van de 8 combinaties die foutloos bleven in de basisomloop en zich zo wisten te kwalificeren voor de barrage. Ze bleven daarin opnieuw foutloos en met een finishtijd van 34.79 seconden hadden ze ruim een halve seconde voorsprong op de concurrentie.

nieuws-bqzde5e8

Naast de overwinning van Ahlmann en Mandato van de Neerheide was er echter nog meer Zangersheide-succes tijdens de LGCT Grand Prix op zaterdag. Zo was de 2de plaats weggelegd voor de Franse ruiter Roger Yves Bost met de 13-jarige schimmelhengst Cassius Clay VDV Z, een zoon van Calvino Z en Wolfgang die gefokt werd door George Van De Velden en met wie Bost in April nog de CSI4* GP van Fontainebleau wist te winnen. Bost en Cassius Clay VDV Z mochten in de barrage de spits afbijten en wisten de klok te stoppen in een tijd van 38.53 seconden.

nieuws-ietylmtm

Verder was er tijdens deze LGCT Grand Prix ook nog een 9de plaats voor Belgisch Kampioen Nicola Philippaerts met zijn 11-jarige merrie H&M Luna van ’t Ruytershof Z (Levisto Z x For Pleasure – F: Stal 't Ruytershof Bvba). Philippaerts en H&M Luna van ’t Ruytershof liepen in de basisomloop dan wel tegen 4 strafpunten aan, maar door een snelle finishtijd hadden zij dus toch nog een top 10-klassering te pakken. Het was bovendien al de tweede topklassering van het weekend voor het duo, want tijdens de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League op vrijdag sprongen ze ook al naar een 4de plaats in het individuele klassement.

Tenslotte wist ook de Franse ruiter Julien Anquetin zich in Parijs nog in de kijker te springen met de 10-jarige schimmelruin Z Ice Cube Z (Zacharov TN x Casco – F: P.J. Amendt). Tijdens de tweede ronde van de Global Champions League verzekerden zij zich van de 2de plaats in het individuele klassement.