/
Stamboek
Gerben Morsink-Navarone Z-LEEU23L27805.JPG kopie

© Digishots

Winst in de CSI2* GP van Kronenberg, een 2de plaats tijdens een 1.50m rubriek in Geesteren en een 3de plaats tijdens de CSI4* GP van Pinneberg… Het zijn maar enkele van de resultaten die de Nederlandse ruiter Gerben Morsink dit jaar reeds wist te behalen met zijn 14-jarige zelf gefokte hengst Navarone Z, een zoon van Nabab de Rêve en dit in combinatie met Amor. Afgelopen weekend werd dat lijstje van topresultaten weer wat uitgebreid, want op Indoor Friesland in het Nederlandse Leeuwarden sprong het duo op zaterdagavond naar een podiumplaats tijdens de CSI3* GP. Morskink en Navarone Z waren hun concours op donderdag al begonnen met een 5de plaats in de 1.50m rubriek en waren tijdens de CSI3* GP een van de 10 combinaties die een plaatsje in de barrage wisten veilig te stellen. Daarin zorgen ze opnieuw voor een feilloze prestatie en een finishtijd van 37.16 seconden leverde hen een 2de plaats op in het klassement.

Naast Morsink en Navarone Z wist ook zijn landgenoot Loewie Joppen zich te kwalificeren voor de barrage met zijn 12-jarige ruin Havel van de Wolfsakker Z (Hos d’O x Libero H – F: B. van der Kloet), met wie hij eerder deze maand nog een 5de plaats wist te behalen tijdens de CSI3* GP van St. Tropez. Joppen en Havel van de Wolfsakker Z kregen daarin af te rekenen met 4 strafpunten wat hen een 8ste plaats in het klassement opleverde.

Een andere opvallende combinatie op Indoor Friesland was de Nederlandse ruiter Kevin Jochems met de 8-jarige merrie Looks Good de Liebri Z, een dochter van Lector vd Bisschop en Bentley vd Heffinck die gefokt werd door Lieven Bruyneel. Jochems en Looks Good de Liebri Z waren op donderdag tijdens de openingsdag op donderdag reeds goed voor een 6de plaats tijdens de 1.40m rubriek en tijdens de 1.40m rubriek op zaterdag wisten zij dan weer een 3de plaats in de wacht te slepen. Zijn landgenoot Harrie Wiering sprong in deze 1.40m rubriek op zaterdag nog naar een 7de plaats met de 14-jarige vos hengst Take A Chance On Me Z, een zoon van Taloubet Z en Aldatus Z die bij ons gefokt werd op Stoeterij Zangersheide.

Wie eveneens een podiumplaats wist te behalen was de Nederlandse ruiter Lars Kersten met de 10-jarige hengst Boebka Vh Marienshof Z (Balou du Rouet x Clinton – F: Stal Marienshof). Tijdens de 1.50m hoge GP Qualifier op vrijdag wisten Kersten en Boekba vh Marienshof Z alle balken in de lepels te houden en deze prestatie leverde hen eveneens een 3de plaats op in het klassement.

Tenslotte was er ook nog een 3de plaats weggelegd voor Gerben Morsink met de 9-jarige vos merrie Carina Z (Carthino Z x Guidam – F: J.R.J. Evenhuis & L.G. Morsink). Zij wisten deze 3de plaats te behalen tijdens de 1.40m hoge Speed & Handiness-rubriek op vrijdagavond.