24 March '23

New Life - CRUSH ON ME Z (COUNT ON ME Z)

New Life
Crush-On-Me-23-03-15-05

test

Sandra Haslbeck groeide niet op in een 'paardenfamilie' , maar spendeerde als klein meisje al haar vrije tijd al tussen de paarden. “Ik had het geluk om op jonge leeftijd, met een ouder echtpaar dat veel veulentjes fokte, veulenshows en hengstenkeuringen te bezoeken, wat ik altijd erg leuk vond.” Op haar 18de – nu 20 jaar geleden – fokte Sandra haar eerste eigen veulentje van Corrado I. Daarna verhuisde Sandra van Bavaria naar Schleswig-Holstein in het noorden van Duitsland. “Daar kon ik me meer richten op de paardensport. Later heb ik dit moeten opgeven vanwege mijn professionele carrière. In het dagelijks leven werk ik in de digitalisering voor een gastro-keten. De paarden en fokkerij bieden mij de perfecte balans met mijn baan vol technologie.”

 

In het noorden van Duitsland zijn fokkers nauw verbonden met het Holsteiner Verband, vertelt Sandra. “Daarom lijkt het misschien ongebruikelijk om over te stappen naar een stamboek dat honderden kilometers verderop ligt. Ik was echter absoluut overtuigd van het concept en de service van Zangersheide. Ik ben vrij om de beste hengst voor mijn merrie te kiezen, snel en gemakkelijk een veulen aan te melden en de tarieven zijn transparant en eerlijk!

Crush-On-Me-23-03-15-16

Bij Zangersheide koos Sandra voor Count On Me Z. “Ik heb gekozen voor Count On Me Z vanwege zijn lichtvoetigheid en ongelooflijke reflexen over de sprongen. Bovendien maakt hij indruk met zijn techniek en zorgvuldigheid. Ik denk dat hij heel goed past bij mijn merrie, die haar maat zal doorgeven aan het veulen.”

 

De merrie van Sandra is Tari de Revel Z, een 8-jarige merrie van Toulon x Quidam de Revel x Landgraf, ook gefokt door Sandra zelf. “Zij komt uit de Holsteiner stam 3558, waaruit onder meer Candillo voortkwam. Moeder Pedusa bracht al het 1.60m-paard Radioactive II (v. Casall) van de Zweedse Angelie von Essen. Claridor is ook een nakomeling van Pedusa die op 1.30m niveau springt. Tari de Revel Z is een grote, hoogbenige merrie met een grote galop en veel vermogen. Helaas kon ze door een blessure geen carrière in de sport nastreven.”

 

Op 15 maart is het veulen, genaamd Crush On Me Z, geboren. “Dit is het eerste veulen van deze merrie en ik ben erg tevreden en optimistisch. Het is een correct merrieveulen met lange benen en een mooi hoofdje. Qua uiterlijk lijkt ze vooral op haar moeder, al had ik wat meer kleur niet erg gevonden. Al het andere zal in de loop van de tijd bewezen worden.”

 

Crush On Me Z is nu nog maar een paar dagen oud, dus Sandra heeft nog geen concrete plannen met haar. “Ik zou haar kunnen verkopen, maar ik ben eerst erg benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen. Het lijkt me ook erg leuk om mijn ​​veulen te showen op het Z-Festival, maar gezien de grote afstand zal ik dat waarschijnlijk niet doen.” Met de Zangersheide Breeders’ Sales biedt Zangersheide ook een goed presentatieplatform, vindt Sandra. “Ik denk dat ik deze ga gebruiken, mocht ik haar willen verkopen.”

Count On Me Z
Crush-On-Me-23-03-15-20

Share