Ijzersterke Julien Anquetin domineert tijdens tweede Longines Rankingproef

The Zangersheide International
Farah Tame - Julien Anquetin - ©Sportfot (1)

© Sportfot

Na een indrukwekkende hengstenpresentatie gisteravond en met de hengstenproeven van vanmiddag in het verschiet, stonden er tijdens de derde dag van 'The Zangersheide International' ook opnieuw verschillende internationale rubrieken op het programma. Rond het middaguur vond, net als gisteravond, een 1.50m hoge Longines Rankingproef plaats, waarin opnieuw prachtige sportprestaties te bewonderen waren.

Het ging ook vandaag om een rubriek tegen de klok en na een fantastische ronde was het de Franse ruiter Julien Anquetin die hier met de overwinning aan de haal ging. Anquetin kwam met de 9-jarige merrie Farah Tame (Quadrio Tame x Panama Tame) als 14de combinatie aan de start en met een foutloze ronde in 59.40 seconden waren ze de enige combinatie die de chrono onder de 60 seconden wist te houden.

Farah Tame - Julien Anquetin - ©Sportfot (2)

Het zilver ging naar de Belgische ruiter Anthony Wellens, die zich gisteren namiddag ook al in de kijker sprong door de 1.40m rubriek op zijn palmares te schrijven. Wellens had ditmaal de 9-jarige merrie Cuberlina II Z (Contact van de Heffinck x Corrado I) van fokkers Eric en Alain Paridaens onder het zadel en met een foutloze ronde in 61.26 seconden wist hij dus ook in deze rubriek naar een topklassering te springen. De 3de plaats was opnieuw voor Frankrijk en daarvoor zorgde Titouan Schumacher met de 11-jarige ruin Illusion (Balou du Rouet x Glennridge). Hij wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 63.10 seconden en wist zich daarmee dus ook te verzekeren van een plekje op het podium.

Felicien Collin schittert opnieuw

Voor aanvang van deze Longines Rankingproef hadden we ook al van heel wat mooie sport kunnen genieten tijdens de Prijs Aloga Auction, een 1.40m rubriek in 2 fasen special. Daarin was het de Belgische ruiter Felicien Collin die de eindlaureaat werd met de 10-jarige merrie Illy Girl de Libramont (Coeur de Cachas D.S. x Sunny Boy). Collin en Illy Girl de Libramont, op woensdag tijdens de openingsdag ook al goed voor een 2de plaats tijdens de 1.35m rubriek, wisten in de 2de fase de klok te stoppen in 22.36 seconden en daarmee hadden ze ditmaal wel een overwinning te pakken.

Illy Girl de Libramont - Felicien Collin - ©Sportfot

Maar ook de 2de plaats tijdens deze rubriek kleurde Belgische en daarvoor zorgde Pieter Kenis met de 10-jarige merrie Obeisse de Regor (Quidam de Rêvel Z x Darco). Kenis en Obeisse de Regor snelden in de 2de fase naar de meet in 22.44 seconden en zo hadden ze hun 3de plaats van woensdag ook ditmaal een podiumplaats te pakken. De Duitse amazone Stephanie Böhe vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij zat in het zadel van de 9-jarige vosmerrie Zoë-K Van ’t Kattenheye Z (Zirocco Blue VDL x Corland VDL) van fokkers Tony Raman en Mieke Strobbe en wist de meet te halen in 22.54 seconden.

Sam Polleunis begint de dag met winst

De 3de dag van ‘The Zangersheide International’ startte vanmorgen echter met een 1.35m rubriek en ook daarin stond er een Belgische combinatie bovenaan het klassement. Het was namelijk Sam Polleunis die er de winnaar werd met zijn 10-jarige merrie Ona P (Kannan x Darco). Polleunis en Ona P wisten in de 2de fase de klok te stoppen in 24.44 seconden en met die prestatie hadden ze net geen volle seconde voorsprong op de concurrentie.

Ona P - Sam Polleunis - ©Sportfot

Nadat ze woensdag haar concours al startte met een overwinning tijdens de 1.35m hoge openingsrubriek was er ditmaal een 2de plaats weggelegd voor de Braziliaanse amazone Camila Mazza de Benedictro. In tegenstelling tot woensdag, toen ze won met Honey Lady, was Mazza de Benedictro ditmaal vergeld van de 8-jarige hengst Barbarossa Dree Boeken (Vagabond de la Pomme x Goldfever) en wist ze een tijd van 24.90 seconden op het scorebord te brengen. Tenslotte wist ook Patrick Mc Entee nog een plaatsje op het podium te verzekeren. Mc Entee rekende op de 11-jarige ruin Lloyd’s Mury Marais Z (Levisto Z x Kojak) uit de fokkerij van Catherine De Buyl en wist beslag te leggen op de 3de plaats na een foutloze ronde in 25.14 seconden.